tirsdag 7. juli 2009

Så var de åtte ukene gått.

I går var jeg til veterinæren med valpene. Og alt sto bra til med alle 3! Janos og Japp hadde begge testikler på plass allerede så det var ett stort pluss! Godt med alt som er på plass. :-)

Det er utrolig og tenke på hvor fort tiden går med valper i hus. De har en enorm utvikling på disse få ukene. Fra og ha en fødselsvekt på mellom 3-400 gram, være både døv og blind. Til på kort tid både høre, se, gå og veie 5 kilo!! Utrolig!

Janos har nå reist til sitt nye hjem på Notodden. Jeg er helt sikker på at han vil få det veldig godt der! Her er han nybadet og fin klar for avreise... Jippi reiser til sitt nye hjem på Søndag. Hun er ei bestemt valp med mye vilje... Med andre ord mye lapphund i frøkna. :-) Hun har nå funnet spiderman ballen til Sander... Godt han ikke er hjemme nå. :-) Så får mor sørge for en ny spiderman ball i hus før han kommer hjem igjen.

Japp, som er gartneren her i huset, har vi fremdeles ikke funnet noe hjem til. Så han blir her hos oss foreløpig. Han er den i kullet som som er den mest sindige av de 3. Og som faktisk har tid til å kose litt. Da legger han seg på siden og bare nyter kosen han får. Han har tydeligvis bestemt seg for at plantene i stuen er hans jobb og frisere... :-) Så nå er alle plantene som sto på gulvet, nå satt på bordet!! Det blir jo litt ommøbelering da man har valper i hus.

Forøvrig skal jeg nå melde Oda på til Biri. Har vært der tidligere hvert år, men nå er det jammen 2 år siden sist. Så det skal bli veldig koselig og komme tilbake til Biri! :-) Vi gleder oss!6 kommentarer:

 1. Det ordner seg nok for JApp også, han er jo kjempe fin:-)

  Håper du får lurt med deg noen av vapekjøperene til Biri da, sånn at vi får hilse på de:-)

  SvarSlett
 2. Noe så vakkert Ida!!! Himmel og hav så skjønne de er. Håper du finner et godt hjem til Japp. Dette må da være verdens beste reklame?!

  Vi gleder oss jo spesielt til å hilse på Millis ordentlige tante Oda på Biri vi da:o) Lurer på om hun er samme type som Äzzi er. Rolig og mild og snill og myk.

  SvarSlett
 3. Ja, Oda har vel drømmegemyttet. Leken, glad, veldig omsorgsfull og generellt et vinnende vesen:-) Ligger nok til slekta;-) Det tror jeg ihvertfall når Milli og Millis mor er slik, og etter jeg traff Odas sønner i Sverige, alle sammen kjempehunder:-)

  SvarSlett
 4. Han Japp hadde jeg tatt med meg hjem til hagen min med en gang. Han passer mine kriterier for hund. Da kan han hjelpe meg i hagen hele sommeren.hahahaha!!! Så synd at jeg ikke kan ha en til nå. Må nok vente noen år, jeg. Men det er nok det rette hjemmet til han et sted der ute.

  SvarSlett
 5. Nina og Japp hadde vært litt av ett par,ja. En som henne er iallefall verdt å vente på ei stund til. Og heldig er den som får Japp.
  Lykke til!

  SvarSlett
 6. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer! :-)
  Ja, det perfekte hjem for Japp dukker nok opp. Jeg har tid til å vente... :-)
  Nå som rasen har blitt så populær også så er det mer viktig enn noen gang for oss oppdrettere og holde tungen rett i munn når vi selger valper. Det er ett stort ansvar!
  Og ja, Oda er ett sjarmerende vesen. :-) Hun er veldig hengiven, sosial, tålmodig og omsorgsfull noe som gjenspeiles i hennes morsrolle.

  SvarSlett