søndag 6. juni 2010

NLK Drammen 2010

Det ble en herlig dag i Drammen. Været var strålende, dog noe varmt for våre pelskledde venner, hyggelige mennesker og mange flotte hunder! :-)

Lappejentas Jippi gjorde virkelig storslam denne dagen! Blandt så mange blåe sløyfer gikk hun av med sieren og ble BIR og BIS 2!!! :-) Ikke dårlig av en frøken som kun er 13 måneder gammel og har sin første debut i offisiell utstilling! Vakre, vakre Jippi! Nå går vi strake veien mot championatet! :-)

jippi3

Etter og ha stillt ut hund i 10 år. Ble det er ny og litt merkelig opplevelse for meg som handler i ringen. Noe av det første dommeren sa var at det var synd jeg var så dårlig på og handle hunden min når den var så vakker! Hørt sånn! :-) Dommeren så nok noe i Jippi som han gjerne ville ha frem. Disse “rett ut” justeringene på meg som handler gjorde meg egentlig bare forferdelig stresset! Men rådene hans var godt ment så selvfølgelig tar jeg de med meg. Espen Engh er selv en erfaren og meget dyktig handler. Noen han ønsket mange skulle trene videre på.

Dommeren hadde lagt lista ekstremt høyt idag. Kun ett fåtall fikk rød sløyfe. Kun 2 ck ble delt ut blandt de 38 påmeldte. En av de få som fikk rød sløyfe var Lappejentas Georgous Bonnie. Så gratulere til deg Mona. Ingen dum bragd og få rød sløyfe for denne dommeren.

Jeg syntes det er trasig og se at det på en spesial utstilling med 38 påmeldte hunder kun deles ut ett fåtall rødt. Jeg var ikke enig i alle dommerens avgjørelser, men samtidig forteller dette oss oppdrettere at vi må jobbe videre med og tillære oss kunnskap om avel. Vi som oppdrettere har ett enormt ansvar og en stor utfordring fremfor oss. Vi skal avle frem hunder som ligger så tett oppunder rasestandaren som mulig, samtidig skal den være frisk og ha hode på plass. Ingen lett oppgave nei!

Forhåpentligvis kjøres det tiltenkte seminaret av stabelen på Biri neste år. Da håper jeg så mange som mulig vil ta del i det!

Lille Lina var med som heiagjeng i går. :-) Hun viser veldig positive egenskaper i selskap med så mye ukjente STORE hunder og nye mennesker. Og takk til mamma`n til Chris som var så snill og passe hun. :-) Var nesten redd jeg kom til og kjøre hjem uten Lina. HeHe!

utstillingdrammen2010 008

Lille Max var også med til Drammen. Han og Amund stillte i valpeklassen. Max ble BIR valp og BIS 2. :-) Grattis Amund! Du var dyktig i ringen med Max. Er veldig spent på hvordan det går videre med de 2 i ringen. :-) Max ser veldig, veldig lovende ut. Så dette kan ikke annet enn og bli bra!

utstillingdrammen2010 018

utstillingdrammen2010 003

Nå er det bare og nyte sommervarmen som endelig har kommet og se frem mot Biriutstillingen!

04.06.10 013

8 kommentarer:

 1. Gratulerer så masse! :) Flott jente det ja!

  SvarSlett
 2. Gratulerer Så mye med Jippi sitt flotte resultat!
  Jarek gir en high five til søstera si!

  SvarSlett
 3. Gratulerer til deg :-) Det ble en flott dag :-)

  SvarSlett
 4. Gratulerer så masse, Ida! Du er en flott oppdretter som vet hva du gjør. Moro å få litt igjen for strevet,da :o)

  ps. skal hilse fra Tuuli(Georgous Bonnie). Vi møttes på fjellet idag, den dama er virkelig i slag for tiden :o)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for gratulasjoner og for gode ord Nøve!
  Ja, jeg så at Tuuli var i slaget i Drammen. Hun er ei nydelig liten dame! :-) Når dommeren kikket og kjente på Tulli så vifta halen fra side til side. HeHe! Søtt!

  SvarSlett
 6. Gratulere med kjempe resultat:-)

  SvarSlett
 7. Gratulerer igjen, Ida! Det er godt å se at oppdrettet bærer frukter:)Max ser også flott ut, i tillegg til at han er en trivelig og godlynt liten tass, så han blir det helt sikkert noe stort av! Det derre med handling er jo reint mystisk. Men det er vel bare å jobbe på om man bare veit med hva og hvordan man skal jobbe!

  SvarSlett
 8. Gratulerer med Jippi Ida! Og takk for gratulasjon til Tuuli :) Vi fikk noen fine dager på fjellet etter utstillingen og en fin dag på tur med Nøve og Nalle :)
  Nå gleder vi oss til Biri :)

  SvarSlett