tirsdag 17. november 2009

Fie`s øyeoperasjon

Stakkar lille gode, vakre Fie!!

DSCF0078

I går ble Fie operert for sine trøblete øyne. Hun har i veldig lang tid gått og rent og vært tydelig irritert i øynene. Hun har opp igjennom årene blitt behandlet for gjentatte øyeinfeksjoner. For 3 år siden tok jeg henne med til en dyreklinikk for å få en utvidet øyeundersøkelse. Det ble der konstatert krystallisering på øynene. Og jeg ble sendt hjem med atter en ny salve. Som muligens kunne hjelpe, men ingen garanti. Jeg slo meg så til ro med dette. Tiden går og Fie`s øyne fortsetter og renne. Så jeg sender da en mail til Ellen Bjerkås som er øyespesialist. Og forklarer situasjonen og diagnosen hun har fått. Jeg tenkte vel som så at noe kunne vel gjøres. Til min forskrekkelse fikk jeg til svar at Ellen Bjerkås aldri hadde hørt om denne diagnosen!!! Og trodde hun hadde fått en feildiagnose. Jeg bestilte da umiddelbart time hos hun.

Hos Ellen Bjerkås på Petvett ble det konstatert innovervendte øyehår, tette tårekanaler og innoverrullede nedre øyelokksrand. Jeg kan vel si jeg ble en smule overrasket og sjokkert etter alle disse årene med forskjellige dråper, salver osv… Flere veterinærer har sett på hun flere ganger!!! Jeg tenker tilbake nå og grøsser av og tenke på alle disse årene som har gått hvor Fie har blitt feilbehandlet. Tenk for noen smerter det har vært med hår gnagende inn på øynene. Men alikevel har du alltid vært blid og fornøyd du Fie.     

I går ble altså Fie operert på Pet vet. Jeg må si jeg var meget skjelven da jeg reiste fra Fie der. Har jo enda minnene fra den tragiske utgangen med Bonzo i minne. Men de er meget dyktige der så jeg visste jo at hun var i trygge hender. Timene gikk og jeg lettet noen kilo da de ringte meg og sa at alt hadde gått bra og at Fie kunne reise hjem. Da jeg så fie ble jeg nesten litt forskrekket. Med hengende hode, og hale var det såvidt hun orket og logre litt da hun så meg. Hun hadde plasterlapp på begge bena, var barbert rundt øynene og hadde på en skjerm, så egentlig litt herpet ut. Astri var så snill og ble med inn til Pet vett, mens Oda var på besøk hos Tohka. Vi fikk henne ut i bilen hvor hun sovnet med en gang. 

DSCF0079

I natt sov jeg på sofaen med fie ved siden av meg. Hun har pipet og klaget fælt i natt. Stakkar Fie. Hun har nok smerter nå.  Men Oda, Sander og jeg trøster så godt vi kan. Nå venter 12 dager med smertestillende, øyesalve og antibiotika 2 ganger om dagen før stingene skal taes.

God bedring Fie vennen!

13 kommentarer:

 1. Stakkars fie..hva hun har måttet være igjennom..godt at de endelig fant ut av det, og at hun nå kan se bedre tider i vente!..Ikke lett med disse dyrene som ikke kan fortelle hva som plager de!..

  God bedring!

  SvarSlett
 2. "innovervendte øyehår, tette tårekanaler og innoverrullede nedre øyelokksrand"

  Jøssenammen... Er Eurasieren sykere enn lapphunden?

  Ønsker stakkars Fie god bedring:-)

  SvarSlett
 3. Så kjipt med flere feildiagnoser, bra det har ordnet seg no da, og god bedring til Fie!

  SvarSlett
 4. Veldig kjedelig når dyrlegen stiller feil diagnose. Hvem skal vi stole på da???
  Innovervendte øyehår vet jeg kunne være et problem på lam, men der hadde vi en enkel måte å reparere det på.

  SvarSlett
 5. Stakkars, stakkars Fie, og stakkars deg Ida. Du må jo ha fått et lite sjokk, etter å ha behandlet henne med dråper så lenge.

  Det med øyelokkene er ikke så ukjent på sau faktisk, vi er alltid på vakt overfor det under lamminga, og det må behandles hvis vi får et lam som er født med dette. Det er visst veldig smertefullt, så Fie har vært kjempetapper!

  Godt at dere fant ut hva det var og at hun er operert nå! Det må ha vært veldig rart og vondt å gå fra henne der, etter det som skjedde med Bonzo.

  Lykke til videre med Fie, håper du oppdaterer oss på hvordan det går med henne.

  SvarSlett
 6. Uff.. kan ikke ha vært noe særlig med slike hår mot øynene. Håper operasjonen får fantastiske resulater og Fie du må ha god bedring. Godt du har Mor, Oda og Sander som gir deg masse omsorg.
  Mange slikk på kinnene fra Bonzo

  SvarSlett
 7. Stakkers Fie :/ Trodde det var ganske lett for en dyrlege å oppdage innovervendte øyehår? Men da tok jeg vel feil...

  Utrolig at hun har vært feildiagnostisert så mange ganger! Kipt,altså! Får tro at alt blir bra nå :)

  SvarSlett
 8. Det var da leit med Fie, håper hun blir snarlig frisk og rask igjen. Lykke til!

  SvarSlett
 9. Stakkars tapre Fie. God bedring!!

  Utrolig at ikke veterinærene har gjort bedre jobb tidligere. Du burde jammen ta dem fatt litt... Fortelle dem hva som feilte henne og alt ho kunne vært spart for. Det er jo tragisk!
  Håper andre slipper å gå gjennom det samme.

  SvarSlett
 10. Tusen takk for alle gode hilsener til Fie! Det varmer virkelig!
  Ett av disse hårene kunne sees med det blotte øyet om man visste hva man skulle kikke etter. Resten var så tynne og små at de kun kunne sees med forstørrelses lampe.
  Det er nesten ikke til og tro at 2 veterinærer kunne unngå og se det. Den ene fastholdt ved gjentatte øyeinfeksjoner. Mens den andre ikke kikket på øyet i det hele tatt. Kun dryppet og målte mengde tårevæske +++
  Eneste jeg hadde forlangt var at disse veterinærene kunne fortalt meg at dette visste de ikke nok om, og så henvise hun til øyespesialist.
  Er jo nesten ett under at Fie har klart og gå med disse smertene gjennom år og stadig være like blid.
  Idag er det 2 dager siden hun opererte. Og hun piper ikke fullt så mye idag. Men hun syntes denne dumme lampeskjermen er fryktelig i veien. Stakkar Fie går og dulter borti alt som er!!
  Du er tapper du jenta mi! :-)

  SvarSlett
 11. Håper det går bedre med dere og at Fie snart er frisk og rask igjen!! Ikke noe artig for Fie å gå med den "lampe skjermen".
  God bedring til Fie og så håper jeg det snart er over!!
  Ha en fin dag og helg!!

  SvarSlett
 12. Hvordan går det med Fie? Håper alt ser bedre ut nå :o)

  SvarSlett
 13. Hei, jeg snoket litt på Bloggen din. Håper alt går bra med Fie nå som hun har fått riktig behandling da !! Mvh Tora og Lexi

  SvarSlett