mandag 6. september 2010

Liten oppdatering om mye!

Nå er sommeren på hell og høsten står for dør. Høsten kan være en nydelig tid med alle sine farger. Hva er vel bedre enn og ta med hundene opp i høstfjellet på en flott dag!

Her hos oss forvinner solen 5 måneder i året, så snart inntrer mørket. Selv om jeg er født og oppvokst med dette mørket må jeg si at jeg tenker mer og mer på det for hvert år som går. Hmm. Mulig jeg begynner og bli gammel. :-)

Lina har nå blitt stor. Om ikke lenge er hun like stor som sin mor Oda. Jeg syntes hun begynner og roe seg en del også nå. Hun er ikke like vilter som hun var. Hun er mer behersket nå enn tidligere. Må jo si at det er litt deilig også. Selv om det har sin sjarm denne første valpeperioden.

Så stor er Lina blitt nå: :-)

sept.2010 034 

Vi var på fotballkamp i forrige uke. Og Lina var som vanlig med. Der traff hun, Balder, en malamut hann på halv annet år. De lekte så fint sammen. Og jeg beundret Balder stort over hvor forsiktig han var med Lina. Han skjønte tydeligvis at han var MYE større enn Lina så han la seg ned titt og ofte.

sept.2010 054

Ingrid, Bonzo, jeg og Lina har begynt og reise til Notodden for og trene der med Notodden trekk og brukshund klubb. Turer som både Lina og jeg setter utrolig stor pris på. Der trener vi fritt hva vi måtte ønske. Vi har meldt oss på klikkerkurs der første helgen i oktober. Da får man også dra nytten av at hundene er kjent med plassen så de forhåpentligvis kan fokusere på hva vi skal gjøre og ikke plassen de er på. Dette er 2. klikkerkurset jeg tar. Og jeg gleder meg veldig mye til at Lina kan være med. Lina er en veldig morsom valp og trene med. Hun er veldig lærevillig. Og liker aktivisering. Noe hun syntes er veldig artig er agility treningen vi går på. Selvfølgelig er det ikke der trening som belaster ledd og muskler. I og med at hun er så ung enda. Men alikevel har vi mye artig og trene på.

Linaagility

Lina på vei gjennom hindrene i full fart. Morro og se på bildet hvor fokusert hun er. :-) Hun går nå gjennom hinder så til tunnelen og kan så klare 3 påfølgende hindre med en liten bue. Flinke frøkna. :-)

Linaagility1

I sommer hadde vi en flott tur til Gaustatoppen. Ungene og Fie var med. Må si jeg beundret ungene som besteg Gaustatoppen med sine 1881 meter uten en eneste sur mine. Vi hadde opphold hele veien, men det blåste surt på toppen. Fra toppen kan man i klarvær kunne se nesten 1/6 del av norges land.

DSCF0975

DSCF0996

Stien opp til gaustatoppen

DSCF0991

Ned mot Rjukan

DSCF1008

I sommer bega vi oss også ut på Sabotørstien. Fie, Oda, Lina og jeg.

Sabotørstien er veien de verdensberømte norske motstandsfolkene
brukte under 2. verdenskrig for å ta seg fram fra Hardangervidda,
og ned de bratte juvene til Vemork for å sprenge tungtvannsfabrikken. Stien er 8 kilometer lang. Og vi brukte god tid siden Lina er så liten enda.

turjuli10 009

turjuli10 010

Utsikt mot gaustatoppen

turjuli10 017

De bratte fjellene ned mot Rjukan

turjuli10 016

Fie og Lina tar en pust i bakken

turjuli10 021

Til slutt vil jeg takke eiere til I-kullet for at de har fulgt opp kjøpekontrakten til punkt og prikke og nå hd-rønket hundene sine. Resultatene er jeg veldig fornøyd med. 2 B og 4 A hofter! :-) Slettes ikke verst. Vil også gratulere Nøve som har gjort en flott jobb med Nallefar som nå er godkjent ettersøkshund. :-) Så igjen tusen takk til dere!

4 kommentarer:

 1. Hei
  Koselig å lese om turer og trening og se bilder av Lina som er blitt så stor :)

  SvarSlett
 2. Så stor og fin Lina er blitt! :D
  Håper vi får hilst en gang vi drar opp på hytta :)

  SvarSlett
 3. Moro å lese om Lina! Det er morsomt å trene når hundene er ivrige!

  SvarSlett
 4. Så fine bilder og mange flotte turer. Lina har jammen strukket seg veldig. Virker som hun er supertent og fokusert over hinderet, minner meg om hesten vi hadde når den hoppet over hindre - akkurat det samme blikket. Moro at hun er lærevillig - akkurat som Kero egentlig. Han var forøvrig relativt lykkelig igår når jeg kom hjem fra en ukes ferie. Han har blitt skikkelig skjemt bort av foreldrene mine, og fått oppmerksomhet ved det minste "pip", men var glad for å komme hjem igjen selv om det er litt stille og rolig her.

  SvarSlett