søndag 1. august 2010

Biriutstillingen 2010

I år igjen ble Biriutstillingen en flott utstilling og hundehelg. Må si utstillingskomiteen gjør en fabelaktig jobb år etter år etter år med denne utstillingen. Så tusen takk til dere!

Desverre så vi oss nødt til og vende nesen hjem etter utstillingen på Lørdag på grunn av uforutsette ting hjemme. Men jeg håper noen av dere som var på foredraget om MH test kan gi oss som ikke kunne være til stede ett lite referat!

Vi ankom Furuodden camping på ettermiddagen på fredag. Og fikk kartlagt at Nøve, Mona, Linda og mange andre allerede var kommet. :-) Kjempekoselig var det og se dere alle igjen. :-)

Etter og ha innlosjert oss på hytten, og fått gitt hundene mat så bød Nøve opp til tur. Og jammen tropper det ikke opp en hel haug med finner, samt 3 Lapske vallhunder. Jeg telte ikke men tror nok vi var en ca 15 hunder med eiere om ikke mer som gikk på tur sammen. Og så fredelig og lydløst alt gikk for seg. Jammen imponerende var det! 

Kjempegod trening for lille Lina var dette. Og jeg måtte flire litt av hun på vei hjem der hun gikk tett inntil Luna nesten hele veien. Så nesten en stund ut som hun hadde byttet mor der hun gikk. HeHe! Eneste problemet er vel at hun snart tror det kun finnes lapphunder her i verden. :-)

På Lørdag tok vi en rolig frokost siden vi ikke skulle i ringen før klokken ellve. Solen skinte og det bød opp til en ny fantastisk dag.

Jeg og Lina har trenet en del på kommandoen “stå”. Men da vi kom i ringen var det som om alt var glemt. Men stakkar lita blir veldig fort påvirket av varmen og eneste hun ville var og komme seg i skyggen. Så hun prøvde og dra seg inn i teltet hvor dommeren sto og nøyt sin skyggeplass. Heldigvis var dommeren ei sympatisk dame så hun tok det med godt humør. Så både jeg og Lina kunne slappe av. Heldigvis viste hun seg fra sin beste side i trav. Hun travet så flott rundt i ringen med god kontakt og jeg kjente jeg ble så stolt av frøkna som kun var 4 måneder på utstillingsdagen! Der satt det virkelig. Og det er ingen tvil om at frøknas trumfkort nettopp er bevegelser. Hun ble nr 1 av de 6 tispevalpene som var der. Og slo tispen hun konkurrerte mot i beste tispe som gikk i klassen 6-9 måneder. Kan tro jeg var glad og stolt der jeg sto. :-) Ekstra morro blir det jo når det er ens eget oppdrett. Til slutt endte hun opp som BIM på sin første utstilling 4 måneder gammel. :-)

Kritikken var som følger:

Fina proposjoner, bra tispehode, små fine ører, bra øyne, meget bra overlinje og hale, bra brøst, ben og vinkler, meget bra temperemang, rør seg med riktig bra steg.

Her trøbler vi litt med “stå”

DSCF1011

Valpene på vei rundt:

DSCF1015

Lina i fint driv rundt i ringen:

DSCF1027

Desverre har jeg ikke tatt mange bildene på Biri i år. Ble jammen så opptatt med alt annet at jeg glemte bort hele kameraet.

Jeg tilbød meg også og stille Nalle. Nøve stakkar sprudlet ikke akkurat av iver etter og stille han selv. Derfor stilte jeg meg gladelig til disposisjon. Han oppførte seg utmerket i ringen han Nallefar. Han fikk 1 og ble så nr 2 i sin gruppe. Flink  var han!

DSCF1034

Må også ta med at Max gjorde en fremragende utstilling på Nesbyen på fredag. Han ble der BIR og BIG 2. :-) På Biri ble han andre beste hannvalp. Amund gjør en flott jobb med Max. Og Christian og jeg er heldige som har fått en fòrvert som han. Takk skal du ha Amund!  

Gratulere til alle vinnere på Biri 2010! En ekstra gratulasjon til Christian som med Bjønn tar hjem certet og BIR 2 dager på rad!

Ser allerede frem til Biri 2011!

8 kommentarer:

 1. Så hyggelig med gode resultater - gratulerer så masse, og ikke minst at helgen var så fin, selv om den ble litt avkortet.

  Vi gleder oss til å være med neste år!

  SvarSlett
 2. Gratulerer her å.. ;) Det må være litt av en jobb de legger i denne utstillingen ja, så all ære til de som arrangerer det! :)

  SvarSlett
 3. Gratulere med flotte resultater Ida! Du og Christian har virkelig plukket ut vinner hunder! Lykke til videre med flotte Lina jenta de!

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye, Ida! Jeg glemte jo helt bort at du er medeier i Max - så gratulerer med ham også :o) Bare FLOTTE hunder du omgir deg med.

  Tusen takk igjen for at du gikk i ringen med Nalle! Du takla ham strålende, og fikk ham til å vise at han kunne oppføre seg. Neste år våger jeg kanskje å stille ham sjøl igjen.

  SvarSlett
 5. Gratulere med kjempe flotte resultater!!
  Kjempe flotte hunder du har!!
  Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 6. Gratulerer så mye med fine Lina-jenta. Veldig moro at det går så bra med avkommet til Kero. Flink handler og oppdretter du :-).

  SvarSlett
 7. Gratulerer med Lina og Max! Moro at valpene tegner så bra!

  SvarSlett
 8. En ting til: Du kan lese referat fra foredraget til Raili Molin på hjemmesida til NLK.

  SvarSlett