mandag 14. mars 2011

Kongsberg 2011

Stolt BIR og BIM vinner på Kongsberg
En stor gratulasjon til Veronica og Kaiak som gikk helt til topps denne dagen!

Lina

Eileen og Jippi i ringen
Vakre Jippi

I helgen gikk årets spesialutstilling på Kongsberg av stabelen.
Så mange flotte hunder og mennesker kan man bli overveldet av. Og værgudene viste seg fra sin beste side. Da kan det liksom ikke bli bedre da.

Ideen bak Kongsberg utstillingen kom en gang i tiden fra meg. Huff årene flyr så fort så husker ikke i farten hvilket år kongsberg utstillingen ble en realitet. Ideen bunnet ut i tankene om at 3 spesial utstillinger var lagt midt på sommeren. En årstid hvor våre 4 bente venner som regel ikke viser seg fra sin beste side pelsmessig. Mange lapphunder liker også dårlig og trave rundt i 30 varmegrader. Og mange viser tydelig hva de syntes om det. Som stakkar Lina på Biri i fjor hvor hun helst ville være inni dommerteltet hvor det var skygge. :-)
Jeg mente at det burde gå ann og finne egnet sted og tid for en vinterutstilling. Ett sted som omtrent lå midt i landet for at flest mulig kunne delta. Jeg hadde vært på hundehytta på kongsberg på noen kurs og så absolutt potensiale for og holde en utstilling her. Takk til dere som bidro til og gjøre ideen til en realitet. Og tusen takk til de som har drevet utstillingen videre. Så velorganisert. Fikk "refs" for at jeg har trekt meg ut fra organiseringen av utstillingen i år. Så jeg lover og komme sterkere tilbake neste år Jørn. :-)

Vi ankom utstillingen noe senere enn hva som var planen. Da vi ankom utstillingen var Lappejentas Kero i ringen. Han oppførte seg eksemplarisk. Siden dette var Marius sin første gang i ringen så gleder vi oss til neste gang. Håper det ga mersmak. :-)

Lappejentas Jippi, Japp, Janos, Georgous Bonnie "Tuuli" og Nalle var også til stede. Kjempehyggelig at dere stiller opp.

Linda ville ikke stille Jarek selv. Derfor ble det meg og han i ringen. Han er en ordentlig mammadalt og syntes egentlig at det er ganske unødvendig og løpe rundt i ring på den måten. Og det viste han tydelig! Hver gang vi passerte stedet hvor matmor sto bråstoppet han og nektet og løpe videre. Var akkurat som han tenkte: "dette her er så dumt. Jeg går så kan du løpe rundt her" :-) HeHe! Han er så rar den hunden. Men vi gikk da ut med en god kritikk og blå sløyfe, very good. Øverste halvdel av very good er etter det gamle systemet rød sløyfe.

Japp alias Jarek

For Linas del var dette hennes første gang i ringen i offisiell klasse. Jeg var kjempeimponert over hvor godt hun taklet dette. Hun sto kjempefint hele tiden. Og var så stolt av seg selv så halen gikk hele tiden. Flinke jenta mi det. Lina fikk rød sløyfe og exellent. Hun ble nr 4 i klassen men denne gangen uten CK. Kritikken var det ingen ting og si på:

" 11 måneder. Harmonisk, velbygget tispe, gode ører, mørke øyne, godt bitt, god hals, fast rygg, velansatt hale, muskuløs, godt vinklet bakpart, passe dyp brystkasse, beveger seg paralelt bak, litt bløte mellomhender, god pelsfarge og temperemang."

Dommeren var også blid og hyggelig. Og var flink med hundene. Akkurat slike dommere er det spesialt viktig og ha på rasespesialer.

Lina og jeg i ringen (bildet er lånt av Marius og Mari)

Max var også med på utstilling. Vakre, vakre Max gikk avgårde og vant sin klasse med CK. Til slutt ble han plassert som 4. beste hann. Tusen takk til deg Christian som er så flink til og vise han frem.Gleder meg allerede til neste års Kongsberg utstilling! :-)

Er det noen her som er gode på blogg som kan fortelle meg hvorfor bilder jeg setter inn alltid legger seg i toppen av innlegget? Og ikke der jeg er når jeg setter inn bildet. Huff så forferdelig tungvint dette er.


12 kommentarer:

 1. Bildebiten kan jeg ikke svare på, jeg setter bare inn alle bildene og "klipper og limer". Tungvint, men det funker:)

  Gratulerer med gode kritikker rund baut, Jarek er en helt utrolig flott kar. Morsomt når de har en så klar personlighet og man ser den bestemte lappen:) Det er en fantastisk rase fra ende til annen!

  SvarSlett
 2. Max ble desverre ikke plassert i beste hannhund, 4 beste hannhund var Strip til Hanne ;-)

  Har du lastet ned Windows Live Writer? Hvsi du vil kunne vise bildene litt større også kan du se på denne siden:

  http://somminedagerer.blogspot.com/2008/11/hvordan-lage-store-bilder-i-bloggen.html

  Bloggingen er plutselig mye enklere etter man har fulgt disse tipsene ;-)

  SvarSlett
 3. Huff da. Da trekker jeg Max som fjerde beste hannhund tilbake.. :-) Sånn går det når man prøver og følge med på veldig mange ting samtidig. :-)
  Ja, jeg har windows live writer Christian. Skal lese linken du sendte og prøve meg frem for og se om jeg finner ut av det.
  Unasett hva jeg gjør så kommer bildet jeg setter inn øverst i innlegget. Så må jeg holde på og dra det nedover der det skal være. Kjempetungvint. Og blir bare tull i utformingen av innlegget også.

  SvarSlett
 4. Du må ha den "skrivestreken" eller hva det heter.

  Den som kommer der du skal skrive, den må være der du setter inn bildet...

  SvarSlett
 5. Ja, den er det. Men alikevel kommer bildet i toppen av innlegget....

  SvarSlett
 6. Ida: Det er det samme her. Og bittelite skrivefelt, så det er så vanskelig å flytte på bildene. Dette ser forøvrig ut som noe vi skulle ha vært med på med Kaarlo! Hadde ikke fått med meg dette jeg.

  SvarSlett
 7. Kaarlo får være med i Drammen isteden da ;-)

  Hmm, det dere beskriver høres ikke ut som dere har programmet Windows Live Writer lastet ned på PC'n? Hmm...

  SvarSlett
 8. Samtykker med alt Christian sier,jeg. ;o)

  Trivelig å se deg, Ida - og gratulerer med gode resultater. Dessuten er vinterutstillingen på Kongsberg er perfekt på alle måter. Bra den finns!

  SvarSlett
 9. Jeg tror du må stikke innom neste gang du er forbi og sjekke det for meg jeg christian. :0)
  Men mener bestemt at jeg har det writer programmet altså. Lastet det ned forrige gang du sa det til meg.

  SvarSlett
 10. Ser ut som ei flott utstilling! Skulle gjerne ha vore med, men det vert nok dessverre så langt å reise, iallefall no når eg har flytta nordover. Men me får vel ta det att når eg flyttar sørover igjen, for eg har ikkje tenkt å gro fast her oppe! :)

  Det der bildeproblemet har eg også.. eg må legge inn alle bilder på èin gong, og så skrive innimellom bilda til slutt, for viss eg prøver å legge til nytt bilde etterkvart så skjer det som du seier at dei legg seg på toppen. har irritert meg grønn over det!!

  SvarSlett
 11. Gratulerer med fine resultater Ida, også må jeg bare tilføye at jeg synes Japp er så dritfin!!!!!

  SvarSlett
 12. Flotte hunder du har oppdrettet, Ida! Gratulerer med gode resultater! Så flott at du tok initiativ til Kongsberg-utstillingen! Det er et flott sted å være.

  SvarSlett