tirsdag 18. mai 2010

7 uker!

DSCF2015

I morgen er valpene jammen blitt 7 uker. Tenk som ukene har flydd avgårde siden christian og jeg satt og ventet på at valpene skulle komme til verden. :-)

Det er en herlig gjeng dette her. Så sosiale, blide og nysgerrige små valper. Lite lyd er det også i disse valpene. Herlig! :-)

Dagene har gått med til besøk av hyggelige valpekjøpere og hundevenner, mating, vask og stell. Valpene koser seg masse ute og dagene går med til kos og lek.

Til tirsdagen er det alt tid for og ta med valpene til dyrlegen for id-merking og helseattest. Jeg setter som ett krav i mine kjøpekontrakter at hunden må hd-rønkes og øyelyses rundt 2 års alder. Er valpen id-merket da den reiser fra meg har jeg i hvertfall lagt til rette med det jeg kan for at dette skal gjøres.

I morgen kommer astri og “onkel” Tohka på besøk. Skal bli veldig spennende og se hvordan han og valpene reagerer på hverandre. Kjenner jeg Tohka fredsmegler rett så går det helt supert. :-)

Kos dere med bilder.

Kira

DSCF2022

DSCF2031

Kaia

DSCF2072

DSCF2023

Kultakuono

DSCF2026

DSCF2058

Karhu

DSCF2069

Karhu og Kaia

DSCF2060

Kero og Kaia

DSCF2010

DSCF2053

Karo

DSCF2035

DSCF2054

Karo og Kaarlo

DSCF2062

Kaarlo

DSCF2024

DSCF2030

11 kommentarer:

 1. Hvordan har du klart å velge deg ut en av disse valpene?? De er nydelige skapninger alle sammen :o)

  Syns det er veldig bra at du setter krav om HDrøntgen og øyelysing til valpekjøperne dine. Det blir vel stort sett fulgt opp da, blir det ikke?
  Hørte nettopp om ett kull med SL, der var det ikke nevnt engang. Synd.

  SvarSlett
 2. Så nydelige de er!

  Blir bare kjempe glad når jeg sitter og ser og både leser dette her!

  HDrøntgen og øyelysing skal vi nok få til!

  Hilsen Tuva

  SvarSlett
 3. Nå gleder vi oss fælt til å komme og hente den lille bamsen vår!

  Hilsen
  Stian og Charlotte

  SvarSlett
 4. Kjære vene, de er altså så vakre! Det har vært så fint å følge med de hver uke. Håper at noen av kjøperne oppretter hjemmesider eller blogger, så pappa Kero også kan følge med barna sine videre :-).
  Jeg skjønner nesten ikke hvordan du klarer å levere fra deg disse vidunderne jeg Ida, men du har vel god trening.

  SvarSlett
 5. Nøve: Siden jeg skulle ha en tispe så begrenset valget seg naturlig til 1 av 2. :-) De to tispene er begge herlige på hver sin måte. Men siden jeg vil fortsette med utstilling, så satser jeg på at Kaia vil egne seg til det. Kira er den som stormer frem og klatrer opp i fanget for kos. Mens Kaia er mer fart i. En anelse lik sin far! :-)
  Fra mitt første kull har jeg hatt med dette kravet om hd-rønking og øyelysning. Desverre er det ikke alle som følger opp. Etter en del påminnelser, uten resultat, er det desverre lite vi oppdrettere får gjort. Men til gjengjeld følger de fleste opp denne delen. En stor takk til dere som gjør det! Det er nyttig informasjon ikke bare for meg som oppdretter, men også for eier og rasen totalt.
  Jeg har en idè om at ta en slags depositum på mine neste kull. Hvor eier får igjen en del av kjøpesummen når kravet om hd-rønking og øyelysning er oppfyllt. Det ville kanskje være en ekstra motivasjon?
  Nina: Karhu har allerede en egen blogg! :-)
  Kultakuono vil få blogg.
  Eierne til Kero har blogg har jeg sett. Forhåpentligvis kan vi følge med han der!
  Av og til er det vemodig og se disse små bamsene vandre ut av porten her og inn i sine nye liv. Men samtidig kunne jeg ikke vært oppdretter om jeg ikke taklet denne delen. Når jeg føler jeg har fått gode valpekjøpere og jeg har gjort min del som oppdretter igjennom disse 8 ukene, så er jeg klar for og slippe "barna" mine videre på livets vei!

  SvarSlett
 6. hellledussann, så søte!!!! smelt, smelt <3 <3

  Til opplysning så ble vår Kero-datter øyelyst med UA i helgen :-)For islendinger så blir det anbefalt øyelysing ved 1,4 og 7 års alder (i tillegg til før paring selvfølgelig)så da regner jeg med at det passer for en FL også.

  SvarSlett
 7. Så skjønne de har blitt Ida!! Å nå er det bare 1 uke til de reiser?? Regner med at du takler det bra siden du har hatt så mange valper..men jeg gruer meg til det er min tur...Føler du det er enklere når valpene allerede har fått eiere tidlig i stadiet, så du har kunnet blitt godt kjent med de?

  Jeg har planlagt at mina valper skal selges for 12000, og at eierene får tilbake 1tusen kr når hunden røntges og 1000 kr når hunden øyelyses..Regner med at motivasjonen øker godt da. og de kjøperene jeg har sagt det til er veldig enige i dette..Men hva de sier nå, og hva de gjør om et par år er kanskje to vidt forskjellige saker..

  SvarSlett
 8. De er kanonsøte hele gjengen:)
  Vi kommer uten tvil til å ta HD-røntgen og øyelyse Karo når han blir stor nok til det:) Vi kommer også til å opprette egen blogg til vår lille Karo, så da har både du Ida og Nina/Kero muligheten til å holde dere oppdatert:)

  MVH Cathrine og Atle

  SvarSlett
 9. Se på de da :) de er nydelige! Vi gleder oss veldig til lille bamsegutt kommer hjem til oss, går rundt og er tullete alle sammen!!!

  kultakouna (nanook) vil bli fulgt enten på familiebloggen eller egen blogg I første omgang familiebloggen.

  Hilsen Hanne og Øystein

  SvarSlett
 10. Åh,for en herlig gjeng! Tror jeg har skrevet det hver eneste gang jeg har kommentert ;) Men de er jo virkelig det også! Ingenting er finere enn lapphundvalper...ja,eller valper generelt da ;)

  Det med depositum er veldig,veldig lurt! Det skal iallefall jeg ha i kontrakten ved neste kull. Så en annonse på finn.no i juletider som hadde en slik ordning - kjempesmart! Innbiller meg at de som egentlig ikke gidder å røntge/øyelyse/stiller ut kanskje da gidder likavel. Er jo en selvfølge at oppdretteren ønsker å vite om h*n har solgt friske avkom!

  SvarSlett
 11. Nå har de vel allerede forlatt "reiret" når jeg skriver dette, og vesle Kaia har moder'n for seg sjøl! Kjempeskjønne lappiser, og det ser ut til at det er noen her som har gledet seg veldig til å få dem hjem! Jeg tror det er lurt med depositum for å øke frekvensen av hd-røntging og øyelysing. Det er for få individer per kull det blir gjort med, og da er det vanskelig for oppdrettet av rasen å vurdere utvkilingen ordentlig!

  SvarSlett