onsdag 5. mai 2010

K-kullet 5 uker

Da var K-kullet 5 uker. Og det er nå den virkelige jobben som oppdretter starter.

De første ukene er en ren nytelse. Man skifter litt tepper, Vasker litt, ser til at alle har det bra så vel mor som valper og bruker timesvis ved kassen for og bare beundre disse små vidundrene av noen små skapninger. Slik er de første ukene som oppdretter så fremt alt er som normalt.

Så starter jobben!! Dagene går nå i ett. Det kommer mye etterlatenskaper ut av ett kull på 7. Jeg vasker og vasker. Skifter aviser og tepper. Mange ganger om dagen. Fremdeles har jeg god hjelp av oda til og rydde opp etter valpene. Takk takk gode Oda! :-)

Valpekassen er nå tatt bort og valpene har nå en større plass og være på. De er en aktiv og nysgjerrig gjeng. Og virker veldig sosiale. De tar fort kontakt og hva er vel så herlig som og se små lykkelige haler som vifter fra side til side. :-)

De kommuniserer mer sammen også nå. Og måler sin plass i gruppen. Dette er en viktig handling for videre læring i livet. Oda har en veldig fin balanse med sine små. Hun leker gjerne med de, samtidig som hun oppdrar.

 

I går var valpene ute for første gang. Noe de taklet veldig fint. Noen brukte noen minutter før de tinet opp og begynte og syntes det var spennende, mens andre brukte noen sekunder på og bli vant med denne nye verdenen. De får gå ut i sitt eget tempo og tas inn igjen etter en stund slik at det ikke blir for mye. De er jo små enda og verden virker veldig stor for en liten krabat.

Idag er det igjen tid for og klippe negler og se over valpene at alt er som normalt. Dette gjør jeg ikke bare for holde neglene nede og skåne Oda`s bryster, men også for og at valpene skal bli vant med og bli håndtert. Jeg som oppdretter er veldig opptatt av og gi valpene best mulig grunnlag for livets videre ferd.

Så kommer bildene.. :-)

DSCF1884

Lappejentas Kira

DSCF1875

Lappejentas Kaunis Kaia

DSCF1863

Hann

DSCF1865

Hann

DSCF1868

Hann

DSCF1879

Hann

DSCF1893

Hann

10 kommentarer:

 1. Nå har jeg bare hatt et kull i heimen,men som jeg savner det når jeg leser bloggen din! Mye arbeid er det JA,men så mye glede man får ut av det - og for en opplevelse!

  En herlig gjeng du har! Falt litt ekstra for den nest nederste hannen...flotte tegn/farger på han - og alle de andre! :)

  SvarSlett
 2. For en herlig gjeng! De er blitt så store!! Tenker det er en del "bæsj" ja etter 7 stykker...Er det ved 5 uker det er vanlig å introdusere de for utendørsverdenen? Eller kan de skje tideligere visst det er sommer og varmt?

  SvarSlett
 3. Å himmel og hav så gode og runde og herlige valpene dine er!!

  Som jeg har sagt, så er det alltid innmari moro å lese beskrivelsen av hvordan ting skjer hos deg også:o)

  SvarSlett
 4. Ååå :D

  Verdens skjønneste valper :P

  HIlsen Tuva

  SvarSlett
 5. Vakre valper!
  Hvilken av dem er det som ble avbestilt og er ledig?

  Eva

  SvarSlett
 6. Jeg likte best 3 nederste hann! En skikkelig kompakt bamsemums!!

  SvarSlett
 7. Veldig moro å følge med på hvordan de vokser og utvikler seg Ida!

  SvarSlett
 8. Marianne: Man kan godt introdusere valpene for verden der ute ved 4 ukers alder. Om været tillater det. Selv hadde jeg valpene ute ett par timer i går da det fremdeles blåser kaldt her til tross for at solen skinner. Da var egentlig ett par timer nok.
  Eva: Hvilken av valpene som fortsatt er til salgs vet jeg ikke enda. Jeg ønsker og få lære mer og kjenne hver enkelt valp før jeg i samråd med valpekjøper bestemmer hvilken valp som går til hvilket hjem. Rett hjem til rett valp er noe jeg verdsetter høyt.

  SvarSlett
 9. Så fine! Jammen vokser de fort! Det ser ut til at Keros karakteristiske tegninger på potene videreføres på noen av dem? Det blir spennende å se videre. Ja, jeg er sikker på at du har hendene fulle!

  SvarSlett
 10. De er så vakre alle sammen :) Send hannvalpen hit da!! hehe.. Jippi hilser til små halvsøsken :)

  SvarSlett