onsdag 20. mai 2009

Vårt J-kull er nå blitt 1 uke

Ja, nå har vårt J-kull rukket å bli 1 uke gamle. De vokser noe enormt så det er ingen tvil om at Adina har mer enn nok melk til sine små. Det er også veldig lite lyd fra valpene så det tyder jo på at de er tilfredse med tilværelsen. I går fjernet jeg ett sting etter at sporene var fjernet, de andre var fallt av av seg selv. Og sårene ser ut til å gro veldig fint.
Tok nye bilder av valpene idag.
Hann 1


Hann 2TispenDe er alle tre så nydelige. Kan en tenke seg noe mer koselig enn å sitte i valpekassen og se på de små og høre deres lyder.. :-) Skal bli veldig morro og følge de ettersom de vokser. :-)


Idag var jeg også til veterinæren med Oda. Hun hadde en del tannstein som var nødt til å bort. Så nå ligger hun rett ut i sofaen litt tussete etter narkosen. Stakkar Odamor! :-) Da jeg var hos dyrlegen kjøpte jeg også tannsett til hund, med 2 typer tannbørster og tannkrem med Kyllingsmak faktisk.. HeHe! En ny erfaring for meg og børste tennene på hundene, men skal bli spennende og se effekten av det. Noen som har erfaring med det?

11 kommentarer:

 1. Oj, som de søte små gror. Moro å følge med dem.

  Tannpuss har ikke jeg vært flinkest til. Så jeg kan ikke gi deg noen tips. :-)

  SvarSlett
 2. Kjempesøte valper!! Det må være utrolig koselig å se dem gro til:o)

  Jada. Tannpuss har noe for seg! Den forrige lapphunden min (Kaisa) var plaget av tannsten. Etter at jeg begynte å pusse tennene hennes, var besøk hos dyrlegen for fjerning av tannsten historie. Deilig for Kaisa og deilig for meg:o) Det gjenstår vel å si at Kaisa aldri syntes tannpussen var noen "højdare" (for å si det mildt...). Har ikke prøvd med Milli-mor enda, men det er rett rundt hjørnet tror jeg. Like greit å forebygge.

  SvarSlett
 3. Nei så skjønne de små nøstene er, skjønner godt at du stor koser deg i valpekassa......koselig å treffe deg her inne Ida..

  Jeg har aldri børstet tennene på mine hunder heller..men de får tyggebein og sånt for å holde tennene rene...Embla har fine tenner for hun er en "gnager", men Ask sine er nok litt brune i bak kant...så må nok til med børste jeg og..har kjøpt, men er ikke kommet igang....

  SvarSlett
 4. Margrethe og Vegard20. mai 2009 kl. 08:25

  Så nydelige de er!! Det er to spente som følger med her nå;) Gleder oss veldig til juli!

  SvarSlett
 5. Å så søte valper. Tror at jeg kommer til å pusse tennene til Roxie. Hun er 6mnd nå men det er like greit å begynne tror jeg.
  Kos deg med valpene!! Ha en fin uke!!

  SvarSlett
 6. Det er vel rart hvor fort de vokser og forandrer seg, de små dyrebare nøstene...

  Begynte med leikepussing da Nalle var liten, men så sklei det ut. Kan sikkert angre på det idag. Har kjøpt Plaque Off, men glemmer å strø det på maten. Er det så effektivt som reklamen sier, er det ett veldig enkelt alternativ... Noen som har prøvd??

  SvarSlett
 7. Ja, nå såg man tydelig fargeforskjellen på de også:-) Gøy å se de utvikler seg...

  Jeg børster tennene til Toivo en gang iblandt, men det tar bare det "nye" han hadde litt tannstein når jeg fikk han, og det er det fortsatt. Men tannbørstingen gjør at det ikke utvikler seg... Jeg har tannkrem med peanøttsmak;-)

  Også bruker jeg noe som heter Buccadog, som man kjøper hos veterinæren i tillegg til masse andre tyggeting:-)

  SvarSlett
 8. Mine hunder får bare tørrt fòr her. Så det er med på å slipe tennene litt. Bakdelen hos meg er at bein ikke kan bli liggende. Da blir det ikke så hyggelig stemning i stuen lenger.. :-)
  Da alle gjerne vil passe på det. Så de får bein innimellom som de kan spise opp innen rimelighetens tid. :-)
  Oda hadde mye tannstein da jeg fikk henne. Og dyrlegen mente hun var disponert for å få det tatt hennes alder i betraktning. Så da blir det tannpuss i heimen. Første dag idag! :-) Vil tippe frøkna ikke blir VELDIG begeistret. :-)Men vi får ta det litt forsikig i begynnelsen så hun blir vant med det.
  Christian: Blitzen ødela litt for å vise fargen på den øverste valpen. Den er like brun som valp nummer to. :-)

  SvarSlett
 9. Buccadog hva er det? Det har jeg aldri hørt før..

  SvarSlett
 10. ...og hvordan gikk tannpussen ;o)

  SvarSlett
 11. Joda med litt overtalelse så gikk det ganske bra! Oda er så snill og medgjørlig hun! :-) Vi tok en liten puss og så godbit og ros. Da ble hun så stolt så. :-) Så får vi gjøre det mer grundig da hun har blitt vant til det.
  Fie derimot ville ha seg frabedt det tullet der! HeHe! Det er dame med egne meninger det. :-) Så spørrs om jeg gidder å ta den kampen. Hun har ikke noe tannstein foreløpig så får håpe det fortsetter slik.

  SvarSlett