søndag 25. april 2010

Kongsberg 2010

Så var Kongsberg utstillingen over for dette året. Det ble som vanlig en usedvanlig hyggelig utstilling, med fantastiske mennesker og mange vakre hunder. Så takk til dere ildsjeler som drar denne utstillingen i havn år etter år på en slik fin måte! Jeg var selv med og startet denne utstillingen. Laila Iversen og jeg hadde en idè om at vi ønsket en vinterutstilling for våre lapphunder. De 3 andre spesialene våre er lagt midt på sommeren da hundene er i dårligst pels. Og det er da en vinterhund vi har… Dette året ble utstillingen lagt noe senere på året. Men regner med at den i kommende år vil bli arrangert i Mars måned som var den opprinnelige tanken og ideen.

På en slik utstilling er det så mange mennsker man gjerne skulle få pratet med som man ikke får tid til. Jeg stilte ingen hund selv i år til en forandring, men til gjengjeld fikk jeg tatt en del bilder og pratet mer enn vanlig.  Selv om jeg gjerne skulle pratet mer. :-)

Leo ble stilt på Kongsberg. Han er en meget lovende hanne som med mer utstillingstrening etterhvert vil hevde seg i ringen. Denne gangen gikk han ut med 2 siden dommeren syntes han måtte utvikle seg noe mer i brystet og bevegelser. Samt mer utstillingstrening.

Leo og Lillian i farta:

DSCF1705

Vakre Leo:

DSCF1696

Ingrid og Max var også på plass med Bonzo. Bonzo ble BIM valp og klarte seg veldig godt i ringen! Grattis!

Bonzo:

DSCF1695

Mona og Lappejentas Georgous Bonnie var også meldt på. Tuuli som hun kalles til daglig er en veldig vakker tispe, når hun klarer og syntes at utstilling kan være litt morro. Idag viste hun seg veldig bra, og Mona og Tuuli strålte i ringen. Dermed ble Tuuli 2. beste tispe. Og dommeren kommentar var: Hadde ikke hunden vært i så godt hold så ville hun vunnet her i dag!! :-)

DSCF1758

Tuuli

DSCF1759

Japp og Janos fra mitt J-kull var også på plass idag. Japp var ikke påmeldt, men en stor takk til Linda og hennes datter for at de tok turen helt fra kr. sand til kongsberg for og hilse på. Det var utrolig morro og se Japp igjen. Han har virkelig blitt en staselig kar. Gleder meg til og høre hvordan han gjør det da han skal stilles i kr. sand neste måned. Han var forøvrig rimelig lik hannen som vant i kongsberg i år, black blossom lord Aslan. Så synd han ikke var påmeldt. Aslan er sønn av “min” Irma.

Japp:

DSCF1743

DSCF1736

Janos var også der. Og Margrethe gjorde en strålende jobb med han i ringen. Det er så morro og se når jeg vet de har jobbet med utstillingstrening og endelig så sitter alt når det virkelig skal sitte. Så ut som om de begge koste seg i ringen. Janos fikk rød sløyfe, men plasserte seg ikke i junior klassen da dommeren syntes han manglet noe underull. Men en finfin kritikk fikk han.

DSCF1716

DSCF1717

Ett gledelig gjensyn ble det også. Lappejentas Anka fra mitt første kull ble vist idag. Hun blir 9 år i år. Og det var veldig morro og se hun igjen etter og ikke ha sett hun på mange år. Anka ble vist i veteran klassen. Og ble BIS 2 veteran.  Her er den eldre damen:

DSCF1766

Max, som Christian og jeg importerte fra Finland var idag med som tilskuer. Han er en meget vakker valp som ser veldig lovende ut. Dette er en kar som vil bli mye og se i utstillingsringen fremover.

Max:

DSCF1702

Lappejentas Heli var også meldt på. Hun fikk rød sløyfe idag og en fin kritikk.

Lappejentas Heli:

DSCF1726

Grattis til alle vinnere på Kongsbergutstillingen 2010!

6 kommentarer:

 1. Det var koselig å snakke litt med deg i går Ida, også var det veldig gøy å FÅ LOV til av Dronning Fie aller nådigst å hilse litt på:o)

  Jeg snakket med Japp og eierene hans. Innmari koselige folk og Japp var både hyggelig og kjempeflott (og hadde noen utrolig sjarmerende "Baloo-lyder" når han skulle hilse på Milli:o)

  Gratulerer med flott resultat på hunder fra ditt oppdrett!

  SvarSlett
 2. Takk for igår!
  Det må være veldig moro for deg også når du ser hvor bra det går med alle barna dine :o) Gratulerer så mye!
  Litt av ett kompliment Tuuli fikk, forresten!

  Kanskje vi ser bla.Japp og foreldre på treffet i Marnardalen om to uker??

  SvarSlett
 3. Jepp, Japp kommer på treffet:-) Spurte eieren i går:-)

  SvarSlett
 4. Kjempe koselig å treffe deg.
  Morro at det gikk så bra med "dine hunder".
  Må være kjempe morro når det går bra for hundene man er oppdretter for!!
  Ha en fin uke så håper jeg vi ses i Drammen!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med så gode resultater på oppdrettet ditt, Ida. Det er vel gøy når du ser det går den veien du ønsker. Og jeg føler meg ørlite som "tante" til Adina-barna;o)Og Tuuli var den første lappevalpen jeg så da hun var ute med sin "bestemor" her i nabolaget, og jeg ble ganske betatt! Trivelig å få tid til å prate litt. Gleder meg til å høre mer fra deg!

  SvarSlett