torsdag 1. april 2010

Oda`s vidudere er kommet til verden!

Tirsdag morgen våknet jeg til at Oda sto ved sengen min og peste. Straks skjønte jeg at fødselen snart var i gang. Utover dagen ble hun mer urolig. Og skrapte i tepper og sofaen for og bygge rede til sine små. Oda har laget en liten hule for sine små under verandaen. Der syntes hun det er trygt og godt for sine små. Da vi var ute i løpet av dagen forskanset hun seg i sin trygge hule og ville ikke komme ut igjen! :-) Jeg lokket og lurte, men akk nei det kunne jeg bare glemme. Hun hadde bestemt seg!! Til slutt måtte jeg krabbe inn under verandaen for og hente hun. Det er veldig smalt der så jeg måtte åle meg inn på magen. Og fikk tatt med meg Oda ut fra hulen. Da hadde både jeg og Oda jord fra topp til tå! :-) Herlig og se hvordan instinktene trer frem tenkte jeg og gikk inn for full skift!! :-)

Christian skulle være med på fødselen og han var her ved 14 tiden. Vi ventet og ventet og ventet. Det og være oppdretter innebærer også myyyyye venting. Så da fikk Christian oppleve den delen også. :-) Oppe på valperommet syntes plutselig Oda at klesskapet mitt var ett mye mer egnet sted for valping. Så hun tok jevn og trutt plass i skapet. :-)

006

Natten gikk med til enda mer venting, lufting og litt soving innimellom. Da klokken var 05 så kom de første veene til Oda. Og klokken 05.27 kom den første valpen til verden. Deretter gikk det jevnt og trutt. Hele 8 valper kom til verden frem til det hele var over klokken 10.00. Oda var så flink og tapper. Og veldig, veldig flink med sine små! Hun er nå stolt mor til 5 gutter og 2 jenter. Og jeg er veldig, veldig glad for at det ble født en prinsesse til meg! :-)

Desverre så måtte valget bli og avlive en liten brun hanne. Han var veldig liten da han kom til verden. Han var veldig passiv og ble fort kald. Samtidig var han veldig smal bak kontra foran. Så Christian pakket han inn i ett håndkle og kjørte ned til veterinæren med han så han ble avlivet på en human måte. Han hadde nok ikke hatt mange timene denne lille gutten.

De resterende valpene går det veldig bra med.

De veier mellom 240 og 320 gram. De spiser godt og det hersker harmoni blandt mor og barn. Ett herlig syn og en herlig lyd og sitte ved kassen og beundre disse små og nyte lyden av små valpegrynt. :-) Vi har en spennende tid i møte! :-)

DSCF1567

DSCF1568

15 kommentarer:

 1. Å næmmen har du sett noe så nydelig!! Gratulerer igjen Ida og Oda, med flotte valper. Christian føler seg vel som en stolt far i denne stund, så gratulerer til ham også :o)
  Fine bilder du har tatt. Oda ser så snill og god og fornøyd ut! Artig at ho gikk sine egne veier når tida var inne.

  SvarSlett
 2. Gratulerer så mye :) Oda er flink! Jippi hilser til sine halvsøsken :)

  SvarSlett
 3. Cathrine Haugland1. april 2010 kl. 05:14

  Herlighet så søte små:) Kjekt og se at kullet bestod av både sorte og brune valper:) Blir spennende å se hvordan de vokser til:) Masse lykke til videre!

  Med vennlig hislen Cathrine og Atle.

  SvarSlett
 4. Nøve, kanskje ikke far, heller som onkel kanskje;-)

  Takk igjen Ida, dette lærte jeg mye av, dette gjør det mye enklere når jeg skal ha noen små selv en dag:-)

  Gleder meg til å besøke de når de løper rundt og leker:-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye med valpene, ser ut som Oda er en skikkelig god mor :-)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med fine valper:-)
  God påske.

  SvarSlett
 7. Dette var veldig moro å lese om!!! Gratulerer så mye Ida, Oda og onkel Christian:o)))

  Morsomt at Oda hadde sett seg ut en valpeplass på egenhånd synes jeg! Den lille valpen som måtte avlives slapp helt sikkert å lide, og du har jo 7 andre, flotte valper.

  Kjempegøy, ha en god påske:o)

  SvarSlett
 8. ssssssssså fin är svag för bruna helt underbar kram ulla

  SvarSlett
 9. Gratulerer så mye med valpene :) Blir spennende å se hvordan de utvikler seg :)

  Trist med valpen som måtte avlives...sånn er det desverre bare noen ganger. Men man får kose seg ekstra med de som er igjen :)

  Riktig god påske! :)

  SvarSlett
 10. Gratulerer med små nydelige valper! Blir spennende å følge med videre. Kanskje vi får muligheten til å komme og ta en titt på valpene, se om det finnes en liten luring som har lyst til å bo sammen med oss? Håper vi kan holde kontakten fremover.
  - Mariann og Øystein

  SvarSlett
 11. Margrethe, Vegard og Sajo:)2. april 2010 kl. 04:03

  Så nyyydelige de er alle sammen!! Sajo hilser i likhet med Jippi masse til sine halvsøsken. kjempefine farger:) Veldig trist med den ene valpen, men godt at han fikk slippe å lide. Mange hilsner fra oss tre på Notodden!

  SvarSlett
 12. Tusen hjertelig takk for alle gratulasjoner! :-)
  Valpene sover og spiser og koser seg sammen med Oda. Alt ser veldig harmonisk og fint ut!
  Nå gleder vi oss bare til og bli bedre kjent med disse små. Vi har en fin vår i møte! :-)
  God påske til dere alle sammen!

  SvarSlett
 13. Nåh!!
  Nå nydelige! Og Oda ser jo vakrere ut enn noen gang - skikkelig stolt! Artig å lese om hvordan hun var fast bestemt på å føde under verandaen. Gleder meg masse til å hilse på de små, kribler i magen allerede :)

  SvarSlett
 14. Åååå Ida, de er nydelige og jeg som er kronisk verpesjuk ønsker meg en til.... Men inntil jeg får hus på landet med millang skog og åkre rundt får det holde med to. Mine to fant liksågodt ut at badesesongen var i gang i går, så påskeaften gikk med til dusj og føning. Balto går det kjapt med for han har super pels, mens Emmi.... hun består av det tykkeste laget med ull og det tar tid altså! :-) Men jeg har allerede valgt min favoritt... den brune lille saken som ligger på toppen av sine søsken på jakt etter mat :-)Ha en fortsatt god påske Ida, så sees vi på Kongsberg!

  SvarSlett
 15. Gratulerer med et flott kull, Ida! Synd det var en som måtte avlives, men 7 sunne og friske, det er vel bra, vel! Morsomt å lese om Oda som hadde sine oppfatninger om hvor hun ville være, og heldige Christian som fikk førstehånds erfaringer med fødsel!

  SvarSlett