onsdag 21. april 2010

Så var gjengen 3 uker

Da var det jammen gått 3 uker siden Odas 7 vidundere kom til verden. Det blir mer og mer liv i de for hver dag som går. Så morro det er og sitte plantet i valpekassen og se at valpene nå enser deg og omgivelsene mer og mer for hver dag. Idag gikk den lille halen til en av de brune gutta som er virvelvind da jeg pratet til han. :-) Tiden fremover er hektisk, men fullt ut lærerik og morsom. Jeg blir nok aldri lei av og sitte og se på disse små og hvordan de kommuniserer seg i mellom.

Nå består dagene i rengjøring av kassen hver dag. Nytt teppe og nye aviser. Oda er en veldig god mor så hun bidrar sterkt med renholdet hun også. Flinke jenta det! :-)

Selv har jeg innsamlingsrunde hos venner, kollegaer og familie for og hente inn MYE gamle aviser. Det går hardt på avisene disse siste 5 ukene. :-) Klippe neglene på valpene gjør jeg også hver uke. Så det er også gjort idag.

Da valpene er 3 uker begynner jeg og tilleggsfòre. Jeg bruker Royal Canin starter som er ett fòr beregnet på diegivende tisper, og valper under avvenning. Dette bløter jeg opp og det er lett og lage en grøt ut av det. Første dagen får valpene kun smake litt, ca 1 t-skje til hver. Andre dag får de ca 1 spiseskje. Slik at overgangen for valpenes mage og tarmsystem ikke blir for hard. Slik øker jeg frem til de er opp i 4 måltider på 1 uke. Jeg tilsetter også litt Kulturmelk eller Biola i maten. Dette var noe jeg lærte fra en erfaren oppdretter for år tilbake. Hun hadde aldri hatt valper med diarè etter hun begynte med det. Og jeg har selv brukt dette på mine 4 siste kull og ikke hatt diarè.  Bank i bordet! Mitt første kull hadde sprutdiarè, og det er ikke en festlig seanse hverken for valpene eller for meg.

Så kommer de ukentlige bildene. :-)

DSCF1658

Hann

DSCF1665

Tispe

DSCF1667

Hann

DSCF1670

Tispe

DSCF1680

Hann

DSCF1673

Hann

DSCF1675

Hann

5 kommentarer:

 1. Hei Ida!
  Artig å kunne følge med på valpene i de første leveukene dems. Oppdateringene om valpene har blitt til ukas høydepunkt! :) Vi gleder oss veldig til å hente hjem en av de små krabatene.

  Vennlig hilsen
  Marius og Mari

  SvarSlett
 2. For noen flotte lykke troll! Kjempe artig å følge selvom jeg ikke skal ha valp i denne omgangen, men kanskje en annen gang, hvem hvet. Morro er det å følge med i allefall!!
  Vi ses på Kongsberg!

  SvarSlett
 3. Ja også her i huset er onsdag blitt den nye favorittdagen i uka:)kjempekjekt å se hvordan de utvikler seg fra uke til uke:) Gleder oss masse til å hente valpen vår hjem.

  Cathrine og Atle

  SvarSlett
 4. Kjempeherlig:o) Elsker både bildene av dem og beskrivelsen din!

  SvarSlett